تغذيه افراد ديابتی
ساعت ۱۱:٤۱ ‎ب.ظ روز پنجشنبه ۱٩ آبان ،۱۳۸٤   کلمات کلیدی:

- آيا افراد ديابتي، مي‌توانند غذاهاي شيرين هم بخورند؟

اصولاً غذاهاي شيرين جزء يكي از گروه‌هاي اصلي غذايي هستند كه كربوهيدرات ناميده مي‌شوند، نان و غلات و ميوه‌جات نيز جزء گروه كربوهيدرات‌ها هستند. تمامي غذاهاي متعلق به گروه كربوهيدرات پس از گوارش و هضم در بدن به قند ساده (گلوكز) تبديل مي‌شوند. پس افراد ديابتي مي‌توانند غذاهاي شيرين حاوي شكر را جانشين غذاهاي ديگر حاوي كربوهيدرات كنند. مثلاً اين امكان وجود دارد تا با كم كردن از مقدار برنج يا نان در يك وعدة غذايي امكان خوردن ژله به عنوان دسر بعد از غذا را فراهم كرد. نكتة قابل ذكر ديگر در اين مورد زياد بودن انرژي (كالري) موجود در غذاهاي شيرين مي‌باشد كه مي‌تواند در صورت عدم رعايت تعادل در مصرف آن‌ها باعث اضافه وزن و چاقي گردد. از طرفي ديگر غذاهاي شيرين گروه كربوهيدرات‌ها بر خلاف غذاهاي ديگر فاقد ويتامين‌ها و املاح لازم براي بدن مي‌باشند. بنابراين مصرف اين غذاها  و جايگزين كردنشان با غذاهاي ديگر حتماً با مشاورة متخصص تغذيه‌اي كه در زمينه تغذيه ديابتي اطلاعات كافي دارد انجام بپذيرد.

ولي بهتر اين است كه افراد ديابتي به طور كلي از مصرف كربوهيدرات‌هاي سريع‌الجذب مثل قند و شكر، خرما، عسل، توت خشك، كشمش و انجير خشك تا حد امكان پرهيز نمايند.

با تشکر از دکتر هراتی

در مقاله بعدی در مورد کربوهيدراتها مينويسم